floral bedfordshire Yvonne Scheele duchesse

Biografie

Ik begon in 1977 met het maken van kant. Ik woonde toen in Engeland en werd verliefd op de antieke Engelse klosjes. Ik werd in de gebruikelijke kanten ingewijd: Torchon, Bedfordshire en Bucks Point. Terug in Nederland ging ik door met het volgen van lessen en het leren van andere kantsoorten.

Withof
De kantgroep waartoe ik behoorde nodigde zuster Judith uit om ons Duchesse kant te leren. Zuster Judith vertelde ons dat ze aan het experimenteren was met Duchesse kant en nodigde ons uit om dat samen met haar te doen. Het resultaat was een kant met een drie dimensionaal effect. In 1985 werd de kant Withof genoemd de naam van het klooster van zuster Judith .

Floral Bedfordshire
In 1990 maakte ik hernieuwd kennis met de Floral Bedfordshire kant onder leiding van Barbara Underwood. De technische aanpak van Withof lijkt op die van Floral Bedfordshire. Beide dagen de kantmaakster uit een keuze te maken uit de verschillende technieken om tot de beste oplossing te komen.

Combinatie van technieken
Ik heb altijd bewondering gehad voor het combineren van technieken. Bij borduurwerk kom je het heel veel tegen. Toen ik besloten had een pauw op een cape af te beelden zag ik voor me hoe de staart van de pauw geborduurd zou kunnen worden. Dit was het begin van een nieuwe uitdaging.

Publicaties
Sinds 1988 heb ik als (co)-auteur acht boeken gepubliceerd, waaronder het koffietafelboek
The Beauty of the Orient Painted in Thread

Kennisoverdracht
Sinds 1981geef ik les in verschillende kanttechnieken , niet alleen in Nederland, in mijn studio in Apeldoorn, maar ook in andere Europese landen, Zuid-Afrika, Australië, Singapore en de Verenigde Staten. Ik spreek Nederlands, Engels en Duits vloeiend. Mijn grootste interesse gaat uit naar het ontwerpen en uitvoeren van Withof en Floral Bedfordshire. Daarbij zoek ik naar nieuwe mogelijkheden en probeer bestaande grenzen te verleggen.