Withof
wordt in de eerste herkend aan de vloeiende lijnen. De motieven lopen in elkaar over en de ontwerpen zijn voornamelijk floraal.
De draden volgen de rondingen in het patroon zoals in de krul in Withof…Before and After.

De kant geeft een driedimensionaal effect omdat niet alleen de buitenranden van elk motief gerold zijn maar ook de binnenzijde van het motief is geaccentueerd zoals de afbeelding uit Withof…Before and After.
   
Withof wordt voornamelijk in linnenslag geklost om de vloeiende lijnen tot hun recht te laten komen. Een netslag hier en daar maakt het weefsel lichter en geeft schaduw waardoor een elegante, sobere kant ontstaat.
Floral Bedfordshire
Floral Bedfordshire is een bijzonder decoratieve kant. De manier waarop paren in de motieven opgenomen worden geeft deze kant een driedimensionaal effect.
Vlechtjes, picots en moesjes zijn veelvuldig versierende elementen in de Floral Bedfordshire kant.

Driedimensionale effecten worden bereikt door kleine versieringen aan te brengen bovenop motieven zoals in dit motief uit
The Beauty of the Orient.
Versierde Withof
Vanwege mijn interesse voor Floral Bedfordshire begon ik aan de Withof versierende elementen toe te voegen. Ik maakte mijn eigen ontwerpen die niet die vloeiende lijnen hebben.
Ik gebruikte Withof technieken en ging mijn eigen weg. Ik gebruikte ook andere slagen die ik met u deel in Withof…Before and After.
   
Ik werkte ook lagen over elkaar heen. Ik trachtte met mijn kant op het kussen het beeld te creëren dat ik in mijn hoofd had. Ik wilde dat mijn kant leeft zoals dit draakje in The Beauty of the Orient staat.
Combinatie van technieken
Op een pauw heb ik voor het eerst geëxperimenteerd met de combinatie van kant en verschillende borduurtechnieken. Ik kreeg een foto van een prachtig Chinees borduurwerk dat een haan voorstelde. Omdat de kleuren van een pauw beter bij me passen, veranderde ik hem langzaam in een pauw.
De staart eigende zich perfect voor Japans borduurwerk maar de ogen kwamen beter tot hun recht in kant.

Het hoofd en de nek zijn ook uitgevoerd in kant en versierd met borduursteken.
   
De vleugel bleek ideaal voor Broderie de Marseille – een oude Franse borduurtechniek.
   
Het resultaat was een leerproces wat me liet zien dat kant met succes gecombineerd kan worden met andere technieken.